Trampolinen – Det består den af

Når du skal købe en trampolin er det bedste råd at gå efter kvalitet, det betaler sig i længden. Tænk over sikkerheden, hvis de er dine børn der skal bruge den, så husk sikkerhedsnet og eventuelt en stige.

Køb din trampolin her hos Coolshop.

Rammen

Rammen er trampolinens indre og består af en ring samt flere brede ben, som samles af galvaniserede stålrør og det er et af de steder hvor god kvalitet kan mærkes.

berg_trampolin_ramme

En dårlig kvalitets ramme, kan betyde at rammen bliver deform efter noget tid, da metalrørene er for tynde og stålet i for lav kvalitet. Derudover kan rammen ruste, ses især mellem ben og ring, hvis galvaniseringen ikke er lavet grundigt nok. Køb derfor en kvalitets trampolin, som familien kan få glæde af i mange år fremover.

Se de mange forskellige trampoliner som er aktuelle lige nu.

Fjedre

Fjedrene er en stor del af det som giver trampolinen dens springkraft. Som tommelfingerregel siger man jo flere fjedre des bedre. Men kvaliteten af fjedrene har også stor betydning, og ofte er de tilpasset sammen med puden til en specifik vægt, de fleste trampoliner har en optimal brugervægt på 30-100kg.

berg_trampolin_fjedre

Hoppepuden

Det er vigtigt at puden er af god kvalitet, dvs. det skal være glat mod huden, så man ikke får brandmærker – pas på de billige trampoliner, som ofte bruger et billigere og grovere stof til puden. Stoffet skal helst være UV behandlet så det ikke tager skade af at stå i solen hele sommeren. Derudover er det vigtigt at der er stærke syninger og forbindelser fra puden til fjedrene.

berg_trampolin_i_have

Kantbeskyttelse

Kantbeskyttelsen er et rigtig vigtigt sikkerheds element på trampolinen, den sørger for at dække rammen og fjedrene, så man ikke kommer i direkte kontakt med metallet hvis man kommer til at hoppe ud i kanten.

berg_trampolin_kantbeskyttelse

Rektangulære trampoliner

Formen på trampolinen har stor betydning for accelerationen, derfor har en rektangulær trampolin flere fordele ift. en cirkulær. Den skubber mindre ind mod centrum af trampolinen ved spring, hvilket betyder et mere kontrolleret spring. Derudover strækker fjedrende meget mere, hvilket gør man får et dybt og kraftigt spring. Det er muligt at springe helt op til 8-10meter på en professionel rektangulær trampolin i modsætning til 2-3meter på en cirkulær. Derfor er det altid rektangulære trampoliner der bruges af professionelle og til konkurrencer. Det er dog også muligt at købe dem til normal brug, f.eks. hvis den passer bedre en cirkulær trampolin i haven. Også med en mere moderat fjedertype så børnene ikke forsvinder ind over hækken til naboen.

Klar til at købe din trampolin? Tryk her.

Den cirkulære trampolin er fortsat den mest populære og mest børnevenlige trampolin.


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *