Kort om løbehjul

Løbehjul er igen blevet populære og der er masser af mærker og modeller på markedet. Hermed lidt inspiration til valg af dit næste løbehjul til enten dig selv eller dine børn. Da der vil blive brugt lidt løbehjuls specifikke ord herunder starter vi lige med en ordliste.

Ordliste

  • Deck – Den plade man står på og hvor det bagerste hjul sidder og som er forbundet til styret via forgaflen
  • Forgaffel – Den forreste del af løbehjulet, der indeholder forhjulet og forbindes til bar’en
  • Bar – Det metalliske T-stykke der sidder ovenpå forgaflen og forlænger denne, så man har noget at holde fast i.
  • Håndtag – Gummi håndtag som sættes bar’en så man kan få godt greb om styringen
  • Griptape – Friktions-tape der sættes på deck’et
  • Pegs – Metalliske metalcylindere som kan sættes på hjulene hvis man ønsker at grinde mv. også brugt til samme formål på eksempelvis BMX cykler.

Herudover er der selvfølgelig nogle andre mindre komponenter, såsom kuglelejer, hjulbolte, clamps mv. som også kan skiftes individuelt hvis man køber et kvalitets løbehjul.

Når du skal købe

Du behøver ikke være ekspert for at kunne vælge et godt løbehjul, brug blot din fornuft og kontroller at konstruktionen grundigt. Den skal virke stabil, ikke have skarpe kanter og være lavet er ordenlige og holdbare materialer. Decket skal sidde ordentlig fast og have et godt grib med god friktion, så man kan stå ordentlig fast, der kan også købes noget gribtape for enten at forbedre eller udskifte når den eksisterende griptape bliver slidt af.

Test især om der er slør i styret, slør kan også komme naturligt ved at møtrikkerne løsner sig. Så kontroller det ikke bare er dette og skriv dig bag øret at løbehjul, ligesom så mange andre ting, løbende skal have en opstramning for at sikrer den fulde funktionalitet.

Køb derfor et kvalitets løbehjul, som ikke behøver at koste alverden, men gå udenom de billigste.

Få et overblik over forskellige løbehjul til fornuftige priser her.

Hjulene skal være runde (ja det gir sig selv), men også kunne dreje rundt uden modstand i kugleleget. Hjul fås i mange forskellige kvaliteter og hårdheder. Deslige i flere forskellige størrelser, langt de fleste hjul er i enten 100 eller 110mm, vær opmærksom på at nogen løbehjul er designet til én specifik hjul-størrelse. Gå efter de lidt større hjul, hvis det primært er til normal kørsel og tilsvarende de lidt mindre hvis der skal laves tricks. Tilsvarende med hjulenes hårdhed, kan man med fordel gå efter lidt hårdere hjul hvis der skal laves tricks, da de har en længere holdbarhed og modsvarende de lidt blødere hvis det blot er til normal kørsel, da både størrelsen og blødheden øger komforten og giver færre rystelser.

At folde eller ikke at folde – Det kan være ganske smart at have et løbehjul for styret kan foldes sammen, det er dog vigtigt at være opmærksom hvad løbehjulet skal bruges til. Hvis det blot er til normal kørsel er det fint med et foldbart, men bliver det udsat for lidt hårdere behandling, især med henblik på tricks eller ligefrem i park (hop, rails mv.) brug, anbefales det at gå efter et decideret trick-løbehjul, med fast stel. Det sikrer at der ikke kommer slør i styret, som ødelægger den præcise styring som er vigtig når der skal laves tricks.

Hvis man går efter et løbehjul med foldbart styr, så igen sikrer en ordentlig kvalitet med en kvalitets mekaniske, så det kan tåle at blive foldet. Husk dette kræver lidt ekstra opmærksomhed ift. løbende at spænde møtrikkerne.

Husk sikkerhedsudstyret!

Husk altid at sørge for dine børn har hjelm på når de kører på løbehjul, der kan komme fart på og der er ingen grund til ikke at gøre det.

Køb dit løbehjul her hos Coolshop.dk.


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *