Home Trampoliner Trampolinens historie

Følelsen af at flyve har altid været kendetegnet for mennesket og derfor har folk gennem generationer løbende eksperimenteret med at opnå denne følelse. Det startede med så mange andre ting med leg.

Langt tilbage i tiden blev der brugt dyreskin og efterfølgende tæpper som blev brugt til at kaste folk op i luften for at give dem en kort følelse af vægtløshed og det kontrollerede ’fald’ som kilder i maven.

Den gode ide med at kaste folk op i luften, blev vendt på hovedet tilbage i 1887, hvor det første sikkerhedsnet blev opfundet af brandmænd, ikke for at kaste folk op i luften, men for at gribe dem der hoppede ud af brændende bygninger. Sikkerhedsnettet blev også populært indenfor en af de store underholdnings brancher i sin tid, nemlig cirkus. Der havde man nemlig ingen sikkerhed for deres højtflyvende trapez-artister, som nu kunne flyve endnu højere når der var et sikkerhedsnet under dem.


Myte
Det siges i cirkus kredse at en artist ved navn ’du Trampolin’, fik den ide at bruge sikkerhedsnettet til opdrift og som en del af showet og derigennem begyndte at eksperimentere med forskellige systemer til at sikrer mere kraft. Det betød blandt andet nogle andre ophæng og en reduktion af nettets størrelse.


De første moderne trampoliner så dagens lys i 1936 hvor netop en gymnast (George Nissen) havde ladet sig inspirere af trapez-artisternes brug af et stramt net som en del af showet, med ønsket om at lave noget træningsudstyr til gymnaster.

Ham og hans kollega (Larry Griswold) lavede en jern ramme hvori de udspændte et lærred holdt på plads af fjedre for ekstra opdrift, hermed var trampolinen født.

Idag bruges trampolinen i et utal af sammenhænge fra diverse konkurrencer, til træning og generel bare sjove og rekreative formål. Der findes mange forskellige typer og størrelser <link til trampolin typer>, og i dag er det nærmest en fast del af sommeren for børn i Danmark hvor have trampolinerne er rigtig godt repræsenteret som en del af mange børns aktive hverdag.

Køb din trampolin her.

Leave a Reply